Gdzie przechowywać artykuły spożywcze? Stół mroźniczy

Pracując w gastronomii, a konkretniej w pizzerii, często mieliśmy zagwozdkę, jak w bezpieczny sposób przechowywać ciasto oraz składniki do pizzy. Normy HACCP w Polskiej gastronomii są bardzo restrykcyjne. To bardzo dobrze, ale dla nas pracowników to często masa drobnych problemów, o które musimy się troszczyć, aby wszystko spełniało wymagania sanepidu.
Problemy to może za duże słowo, ale niektóre przepisy są dość zagmatwane i przestrzeganie ich znacznie wydłuża pracę, mimo że daną czynność można zrobić 2 razy szybciej i równie bezpiecznie. Oczywiście dla naszego i klientów dobra spełniamy wszystkie wytyczne, przez co czasem trzeba czekać na wydanie posiłku, ale prawo to prawo.
Wracając do wspomnianych składników na pizzę - ich przechowywanie często było problematyczne. Mieliśmy małą zamrażarkę tuż za główną salą, w której przygotowywaliśmy pizze. Jednak częste wycieczki tam powodowały wydłużanie czasu, dlatego szukaliśmy firmy, która pomoże nam rozwiązać problem. Tak trafiliśmy na najlepszą ekipę od wyposażenia gastronomicznego, która dobrała dla nas nowe wyposażenie, które pomogło nam w przyspieszeniu i poprawie komfortu pracy.
Stół chłodniczy, który zaproponowała ekipa Gastrro.pl wyposażony jest w wyjątkowy system mroźniczy umożliwiający przechowywanie artykułów spożywczych w temperaturze od -10°C do -20°C, dzięki czemu produkty nie zepsują się ani się nie rozmrożą.
Elektroniczne sterowanie i wyświetlacz temperatury znacznie ułatwia pracę.
Blat na górze urządzenie jest neutralny, dzięki czemu bez problemu możemy przygotowywać na nim różne dania, w tym pizzę. Dodatkowo dla zachowania wysokiego poziomu bezpieczeństwa blat został wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która jest łatwa w zachowaniu czystości (wystarczy przetrzeć i popsikać odpowiednią chemią do stali) oraz jest odporny na uszkodzenia mechaniczne (ile to razy spadł nam na nią pojemnik GN). Wytrzymały blat w połączeniu z mroźniczymi szafkami sprawił, że wydanie jednej pizzy przyspieszyliśmy o około 4 min, co przy dużej ilości klientów, którą mamy, gwarantuje nam poprawę wydajności i wzrost klientów.
Serdecznie polecam przyjrzeć się takiemu rozwiązaniu, koszt takiego stołu wynosi około 4500 zł, ale przynosi więcej korzyści niż moglibyśmy przewidzieć.
Jeżeli chcecie więcej to zapraszam do nas do restauracji. Adres mogę podać w komentarzu.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wilk do mięsa - maszynka numer 1 do mielenie mięsa

Wyposażenie gastronomii - gdzie robić zakupy?

Nadziewarka do kiełbas - cud techniki