Worki do pakowarki i Sous-Vide
Obecnie niezbędnym elementem każdej restauracji jest cyrkulator do gotowania Sous-Vide. Kuchnia molekularna oraz kuchnia nowoczesna wymagają od kucharzy uzsykania jak najlepszych kolorów oraz smaku przygotowywanych potraw, dlatego coraz więcej restauracji zaczyna przygotowywać jedzenie metodą Sous-Vide. Będąc ostatnim czasem na poznańskim rynku chyba każda z obecnych tam restauracji posiada w swojej karcie dań potrawy przygotowywane metodą Sous-Vide.
Dania przyrządzone w tym stylu są znacznie bardziej aromatyczne, zachowują bardziej naturalne barwy, posiadają znacznie więcej soków, a co najważniejsze zachowują więcej makroelementów oraz witamin.
Ale co jest nam potrzebne do przygotowania dań metodą Sous-Vide. Podstawą jest pakowarka próżniowa oraz worki, w które pakujemy później przygotowywane potrawy.Worki do pakowarki dzielą się na worki do pakowarek listwowych oraz pakowarek komorowych. Ich odpowiednie zastosowanie sprawia, że produkty mogą być nie tylko z dużą precyzją gotowane w cyrkulatorach do wody, ale także produkty tak spakowane mogą być przechowywane w szafach mroźniczych oraz chłodniczych bez obaw o zmianę zapachu czy smaku. Zapakowane próżniowo produkty są też akceptowalne przez Państwową Inspekcję Sanitarną.
Worki do pakowarki to gwarancja odpowiednich wypieków oraz bezpieczeństwa przechowywanych produktów spożywczych.
Dania przyrządzone w tym stylu są znacznie bardziej aromatyczne, zachowują bardziej naturalne barwy, posiadają znacznie więcej soków, a co najważniejsze zachowują więcej makroelementów oraz witamin.
Ale co jest nam potrzebne do przygotowania dań metodą Sous-Vide. Podstawą jest pakowarka próżniowa oraz worki, w które pakujemy później przygotowywane potrawy.Worki do pakowarki dzielą się na worki do pakowarek listwowych oraz pakowarek komorowych. Ich odpowiednie zastosowanie sprawia, że produkty mogą być nie tylko z dużą precyzją gotowane w cyrkulatorach do wody, ale także produkty tak spakowane mogą być przechowywane w szafach mroźniczych oraz chłodniczych bez obaw o zmianę zapachu czy smaku. Zapakowane próżniowo produkty są też akceptowalne przez Państwową Inspekcję Sanitarną.
Worki do pakowarki to gwarancja odpowiednich wypieków oraz bezpieczeństwa przechowywanych produktów spożywczych.
Komentarze
Prześlij komentarz