Oszczędność dla pizzerii?

Smak pizzy to nie tylko odpowiedni przepis czy świeże składniki to również odpowiedni sprzęt gastronomiczny, który ułatwia oraz przyspiesza pracę. Jest to jedno z podstawowych sprzętów potrzebnych w każdej pizzerii oraz restauracjach serwujących znaczne ilości pizzy w ciągu jednego dnia. Obecnie pizza jest jednym z najpopularniejszych dań dostępnych w restauracjach w Polsce, oczywiście nic nie pobije kebaba, ale pizza to jednak poziom wyżej.
Jednak mało kto wie, co stoi za sukcesem towarzyszącym otworzeniu lokalu serwującego pizzę. Jest to piec, który jest wyłożony szamotem!
Piec do pizzy wyłożony szamotem zapewnia znacznie niższe rachunki oraz sprawia, że przygotowywana pizza jest znacznie lepsza i szybciej jest przygotowywana. Na rynku znajdziemy wiele pieców, jednak jak sprawdzić czy taki piec nada się do pieczenia pizzy. Każdy lokal ma swój przepis oraz styl robienia pizzy, najprościej wyróżnić styl włoski z cienkim ciastem oraz styl amerykański przygotowywany na grubym cieście. Do obu styli potrzebujemy odmienne piece oferujące inne sposoby podgrzewania. Sami czytając nawet najlepsze podręczniki o pieczeniu pizzy nie dobierzemy odpowiedniego pieca, dlatego najlepiej skontaktować się z kimś kompetentnym np. ekipą Gastrro.pl która od lat sprzedaje piece oraz ma zaprzyjaźnionych kucharzy, którzy mogą w każdej chwili doradzić odpowiedni piec.
Tak jak wspomniałam piece wyłożone szamotem to najlepszy wybór dla każdego pizzera. Pomimo wyższego kosztu zakup, taka decyzja się szybko zwraca. Mniejsze koszty elektryczności oraz możliwość przygotowywania większej ilości tego włoskiego przysmaku sprawia, że będziemy mieli więcej klientów przy mniejszych opłatach. Polecam skontaktować się ze specjalistami w branży, dzięki czemu dobierzecie odpowiedni piec do swoich potrzeb.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wilk do mięsa - maszynka numer 1 do mielenie mięsa

Nóż do kebaba elektryczny

Wyposażenie gastronomii - gdzie robić zakupy?