Piec konwekcyjno-parowy - oszczędność miejsa, czasu i funduszy!
Siłą każdej kuchni jest jej odpowiednio wyszkolona załoga. Jednak nawet najlepsza załoga nie będzie w stanie przygotować dobrych dań, które zaskoczą gości restauracji. Oprócz wiedzy i umiejętności należy dołożyć jeszcze profesjonalny sprzęt gastronomiczny, który ułatwia pracę i sprawia, że efekty gotowania są znacznie lepsze.
Jeżeli marzy nam się profesjonalna restauracja serwująca przeróżne dania warto wyposażyć lokal w piec konwekcyjno-parowy z pomocą którego można przygotować naprawdę pyszne dania bez konieczności gotowania w garnkach czy smażenia na patelni. Piece konwekcyjno-parowe często nazywane są sercem kuchni, a to za sprawą wszystkich możliwości jakie oferują. Najnowsze piece Unox zostały zaprojektowane z myślą o prostocie użytkowania (dla osób niedoświadczonych) oraz z myślą o wyjątkowych możliwościach programowania (dla doświadczonych kucharzy, po szkoleniach Unox). Istnieje możliwość programowania pieca według własnych upodobań i zgodnie z własnymi przepisami, tak aby jednym przyciskiem zaprogramować cały proces obróbki termicznej danego dania. Dla mniej doświadczonych osób istnieje możliwość podążania za wyznaczonymi krokami, dzięki czemu dania zawsze będą powtarzalne bez konieczności modyfikacji.
Piece konwekcyjno-parowe to również alternatywa dla lokali, które posiadają w swojej karcie dań potrawy przygotowywane na parze. Najnowsze urządzenia umożliwiają proces gotowania na parze, co zapewnia możliwość serwowania zdrowych dań bez tłuszczu i panierki. Mięso gotowane na parze w połączeniu z warzywami jest zdrową alternatywą dla wszystkich smażonych produktów. Zawiera znacznie większą ilość witamin i makroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Piec konwekcyjno-parowy to także znaczna oszczędność miejsca, czasu, a także funduszy.
Oszczędność miejsca:
Wystarczy jedno urządzenie do przygotowywania większości dań.
Oszczędność czasu:
W piecu można przygotowywać równocześnie kilka dań (konieczność zachowania odpowiedniej kolejności ułożenia blach).
Oszczędność funduszy:
Przygotowując kilka dań w jednym miejscu nie musimy zużywać energii na pozostałe urządzenia (trzony kuchenne, taborety kuchenne, piekarniki).
Piece konwekcyjno-parowe to prawdziwa ulga dla Twojej kuchni. Z ich pomocą Twoi pracownicy będą pracować znacznie wydajniej, a serwowane dania będą smakować jeszcze lepiej niż normalnie. Poszukując odpowiedniego pieca konwekcyjno-parowego warto posłużyć się wiedzą i doświadczeniem osób, które od lata zajmują się wyposażaniem profesjonalnej gastronomii. Warto sprawdzić ofertę sklepu internetowego Gastrro.pl. Oprócz bogatej oferty pracownicy sklepu pomogą w doborze pieca w zależności od umiejętności kulinarnych, wielkości lokalu, a także funduszy jakimi dysponujecie. Kompleksowe doradztwo i możliwość przeszkolenia sprawia, że oferta sklepu jest bardzo konkurencyjna na rynku gastronomicznym.
Jeżeli marzy nam się profesjonalna restauracja serwująca przeróżne dania warto wyposażyć lokal w piec konwekcyjno-parowy z pomocą którego można przygotować naprawdę pyszne dania bez konieczności gotowania w garnkach czy smażenia na patelni. Piece konwekcyjno-parowe często nazywane są sercem kuchni, a to za sprawą wszystkich możliwości jakie oferują. Najnowsze piece Unox zostały zaprojektowane z myślą o prostocie użytkowania (dla osób niedoświadczonych) oraz z myślą o wyjątkowych możliwościach programowania (dla doświadczonych kucharzy, po szkoleniach Unox). Istnieje możliwość programowania pieca według własnych upodobań i zgodnie z własnymi przepisami, tak aby jednym przyciskiem zaprogramować cały proces obróbki termicznej danego dania. Dla mniej doświadczonych osób istnieje możliwość podążania za wyznaczonymi krokami, dzięki czemu dania zawsze będą powtarzalne bez konieczności modyfikacji.
Piece konwekcyjno-parowe to również alternatywa dla lokali, które posiadają w swojej karcie dań potrawy przygotowywane na parze. Najnowsze urządzenia umożliwiają proces gotowania na parze, co zapewnia możliwość serwowania zdrowych dań bez tłuszczu i panierki. Mięso gotowane na parze w połączeniu z warzywami jest zdrową alternatywą dla wszystkich smażonych produktów. Zawiera znacznie większą ilość witamin i makroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Piec konwekcyjno-parowy to także znaczna oszczędność miejsca, czasu, a także funduszy.
Oszczędność miejsca:
Wystarczy jedno urządzenie do przygotowywania większości dań.
Oszczędność czasu:
W piecu można przygotowywać równocześnie kilka dań (konieczność zachowania odpowiedniej kolejności ułożenia blach).
Oszczędność funduszy:
Przygotowując kilka dań w jednym miejscu nie musimy zużywać energii na pozostałe urządzenia (trzony kuchenne, taborety kuchenne, piekarniki).
Piece konwekcyjno-parowe to prawdziwa ulga dla Twojej kuchni. Z ich pomocą Twoi pracownicy będą pracować znacznie wydajniej, a serwowane dania będą smakować jeszcze lepiej niż normalnie. Poszukując odpowiedniego pieca konwekcyjno-parowego warto posłużyć się wiedzą i doświadczeniem osób, które od lata zajmują się wyposażaniem profesjonalnej gastronomii. Warto sprawdzić ofertę sklepu internetowego Gastrro.pl. Oprócz bogatej oferty pracownicy sklepu pomogą w doborze pieca w zależności od umiejętności kulinarnych, wielkości lokalu, a także funduszy jakimi dysponujecie. Kompleksowe doradztwo i możliwość przeszkolenia sprawia, że oferta sklepu jest bardzo konkurencyjna na rynku gastronomicznym.
Komentarze
Prześlij komentarz