Syfon do bitej śmietany, czyli jak przygotowac doskonałe desery!

Naturalny smak to główny aspekt większości deserów. Kto z nas lubi smak chemicznych deserów z dużą zawartością szkodliwych substancji? Ja wiem niektórzy z nas wolą chemię - ja też wole parówki z paczki niż te od rzeźnika ;) ale na Boga są rzeczy, których nie powinno się psuć chemią. Taką rzeczą jest np. bita śmietana.
Obserwując w swojej karierze różne restauracje i widząc, jak kucharze przygotowują bitą śmietanę z torebki albo wyciskają z gotowej tubki ogarniało mnie przerażenie - przecież jest jeden bardzo prosty sposób przygotowania zawsze ŚWIEŻEJ, NIE CHEMICZNEJ bitej śmietany.
Sposób ten poznałam już na początku swojej kariery, kiedy to na praktykach w jednym z Warszawskich hoteli serwowaliśmy desery lodowe z bitą śmietaną. Czasy bardzo odległe więc nasze desery robiły ogromny podziw w szczególności wśród dygnitarzy.
A naszym  kluczem do sukcesu był syfon do bitej śmietany
dzięki, któremu za pomocą jednego urządzenia możemy zrobić pyszną bitą śmietanę.
Potrzebujesz śmietanę, nabój do syfonu do bitej śmietany, syfon do bitej śmietany oraz lodówkę.
Zalewasz syfon do bitej śmietany - śmietaną. Nabijasz nabojem - wkładasz do lodówki i gotowe.
Po schłodzeniu wstrząśnij syfonem i możesz serwować pyszne desery z dodatkiem bitej śmietany.
Jeżeli spróbujesz bitą śmietanę z syfonu do bitej śmietany, już nigdy nie będziesz chciał jeść tej pseudo śmietany z paczki lub z gotowej tubki. Naprawdę polecam!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wilk do mięsa - maszynka numer 1 do mielenie mięsa

Nóż do kebaba elektryczny

Wyposażenie gastronomii - gdzie robić zakupy?