Wilk do mięsa - maszynka numer 1 do mielenie mięsa

Szukając idealnego urządzenia umożliwiającego dokładne mielenie mięsa należy zwrócić szczególną uwagę na profesjonalny sprzęt gastronomiczny oferowany do wszelkiego rodzaju lokali gastronomicznych. To właśnie profesjonalna gastronomia poszukuje rozwiązań gwarantujących wydajną i bezpieczną pracę. Sprzęt przeznaczony do wykorzystywania w branży HoReCa wyróżnia się również materiałem wykonania, do produkcji sprzętu HoReCa wykorzystuje się wysokiej jakości stal nierdzewną, natomiast sprzęt do użytku domowego produkowany jest w większej części z plastiku.
Jednym z takich urządzeń jest wilk do mięsa zastępujący dobrze nam znane maszynki do mielenia mięsa. Wilk do mięsa jest jednak znacznie bardziej wytrzymały oraz umożliwia mielenie większej ilości mięsa, a co za tym idzie przygotowanie większej ilości jedzenia np. pierogów z mięsem, czy kotletów mielonych.
Nierdzewne wykonanie wilków do mięsa gwarantuje, że mielone mięso nie zmienia smaku, ani zapachu przez co nadal świetnie nadaje się do spożycia. Ponadto stal nierdzewna użyta do produkcji sprzętów HoReCa jest w pełni akceptowalna przez sanepid.
Mięso przygotowane w takim urządzeniu nadal posiada odpowiednią fakturę i świetnie nadaje się do przygotowywania potraw.
Sprzęt ten jest zalecany głównie do profesjonalnej gastronomii, jednak jeżeli oczekujemy doskonałych rezultatów mielenia mięsa także i w domu jest to świetne rozwiązanie.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Nadziewarka do kiełbas - cud techniki

Gdzie przechowywać artykuły spożywcze? Stół mroźniczy