Bezpieczeństwo przechowywania żywności - pojemniki GN
O ile w domu nie mamy kontroli sanepidu i najwyżej skończy się to bólem brzucha, o tyle w profesjonalnej gastronomii nad bezpieczeństwem serwowanych potraw czuwa Państwowa Inspekcja Sanitarna, której zadaniem jest badanie wszelkich nieprawidłowości przy przechowywaniu żywności. Najlepszym sposobem, aby uniknąć wszelkich problemów jest stworzenie odpowiedniej strategii zarządzania kuchnią. Doskonale zaprojektowana ścieżka przechowywania żywności gwarantuje, że żywność jest w 100% bezpieczna, a w razie kontroli przeprowadzanej przez sanepid nasza kuchnia spełni wszelkie wymagania.
Do naczyń, które mogą nam pomóc w zachowaniu bezpieczeństwa i higieny należą pojemniki GN, które pozwalają na przechowywanie żywności oraz gotowanie potrwa w piecach konwekcyjno-parowych. Pojemnik GN wykonane ze stali nierdzewnej to naczynia łatwe w zachowaniu czystości oraz bezpieczne dla przechowywanych produktów. Stal nierdzewna nie reaguje z większością potraw, co gwarantuje bezpieczeństwo.
Przechowywane w pojemnikach GN potrawy nie mają kontaktu ze sobą co sprawia, że nie trzeba przejmować się ich usytuowaniem. Możliwość szczelnego zamknięcia niektórych pojemników znacznie wpływa na poprawę działalności kuchni.
Komentarze
Prześlij komentarz